Manifestació contra les retallades ‘classistes i racistes’ en sanitat

  • Centenars de persones protesten a Barcelona contra les mesures del govern espanyol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.07.2012 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants han sortit aquest dissabte al carrer per protestar contra les retallades en sanitat del govern espanyol, unes mesures que han qualificat de ‘classistes, racistes i masclistes’. La manifestació, que ha sortit de la rambal del Raval de Barcelona i ha acabat a la plaça Sant Jaume, havia estat convocada per la Plataforma pel Dret a la Salut, que aplega una cinquatena d’entitats, entre associacions de veïns, partits, sindicats i plataformes de treballadors del sector.

Els manifestants han carregat contra la limitació de l’accés a la sanitat dels immigrants sense els papers regulats i dels majors de 26 anys que no hagin cotitzat a la seguretat social. També han denunciat les barreres econòmiques en l’accés a tractaments, com el copagament per medicaments. ‘Retallar en sanitat és assassinar’, ha estat una de les consignes més repetides durant la marxa.

A les mesures del govern espanyol s’hi afegeixen les de la Generalitat, com l’euro per recepta o la reducció de llits als hospitals. Unes mesures que els organitzadors de la manifestació han avisat que faran disminuir la qualitat del servei i augmentaran l’endeutament de les famílies que recorrin a la sanitat privada. Un cop a la plaça Sant Jaume, s’ha llegit un manifest i han tacat de pintura vermella un euro gegant fet de cartró que simbolitzava l’euro per recepta. 

D’una altra banda, la portaveu de la plataforma, Marcela Güell, ha retret també que el govern de Rajoy vulgui eliminar la malformació genètic com un dels supòsits legals per a abortar i que les reformes s’hagin aprovat per decret.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any