Mas-Colell veu inevitable demanar el rescat

  • El govern encara estudia les condicions i nega que accedir al fons de liquiditat, com València i Múrcia, impliqui un rescat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2012 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català necessita demanar diners a l’estat per resoldre el problema de liquiditat que té. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ho ha admès en una entrevista (àudio) a la BBC. ‘Catalunya no té cap més banc que el govern d’Espanya’, ha dit el conseller. L’executiu es planteja molt seriosament d’accedir al fons de liquiditat (pdf) aprovat pel govern espanyol. El portaveu, Francesc Homs, nega que això suposi un rescat per part de l’estat, però el fons implica tot un seguit de condicions que poden acabar portant a la intervenció.

‘Així és la vida, i tothom sap quina és la situació dels mercats i és normal que demanem els serveis bancaris del tresor espanyol. Perquè hem de poder resoldre el deute i perquè hem d’aconseguir un objectiu en el nostre pressupost’, ha afegit Mas-Colell a la BBC.

Francesc Homs ha dit que el govern no havia demant formalment l’accés al fins de liquidtat, al qual ja han demanat diners el govern valencià i el govern de Múrcia. Nega que això sigui un rescat, i una itervenció, per part de l’estat espanyol. Accedir a aquest crèdit implica que el govern hauria de presentar i acordar amb el govern espanyol un nou pla d’ajustament, que implicaria presentar un pla detallat de tresoreria, amb el calendari i els pressupostos mensuals d’ingressos i pagaments, el saldo del deute, el perfil dels venciments dels pròxims deu anys i les necessitats d’endeutament; cada mes s’hauria d’actualitzar aquest pla de tresoreria, i cada any el pla d’ajustament.

Homs diu que tots els crèdits ICO que ha demanat la Generalitat ja comporten condicions, i que ara per ara ja hi ha un control del pla d’ajustament i del pressupost per part de l’estat.

En aquest document us expliquem quines condicions implica l’accés al fons de liquiditat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any