Les obres a Ses Fontanelles començaran el mes de setembre

  • El Govern ha aixecat la suspensió que protegia la zona humida i els inversors estan disposats a iniciar les obres d’aquí a dos mesos · Els promotors seguiran reclamant danys i perjudicis per la paralització del projecte

VilaWeb
Redacció
13.07.2012 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de 5 anys de suspensió, el projecte urbanístic de Ses Fontanelles començarà a agafar forma a partir del mes setembre. Així ho ha afirmat el conseller delegat de Parque Aquamágica, Guillem Alomar en declaracions a La Veu de Mallorca. L’únic inversor local del projecte ha mostrat la seva satisfacció davant l’aprovació d’un Decret Llei que permet el desenvolupament urbanístic en aquest punt de la Platja de Palma. Alomar assegura que ‘ja hi ha una inversió pactada de 230 milions d’euros’  amb empreses europees per construir un ‘centre nacional de shopping’ i que el seu objectiu és iniciar les obres el mes de setembre i finalitzar-les l’any 2014.  Segons afirma, això suposarà la creació de més de 3 mil llocs de feina directes i la desestacionalització de la zona, tot plegat ‘protegint’ l’entorn de l’aiguamoll que ‘a dia d’avui es troba totalment abandonat’.

Ara bé, com ha aclarit Alomar, la paralització del projecte durant més de 4 anys ha provocat pèrdues de fins a 50 milions d’euros, i per això, tot i la decisió del Govern, les tres demandes interposades per reclamar danys i perjudicis seguiran el seu curs.

Precisament, evitar pagar ‘compensacions patrimonials’ és un dels arguments que ha ofert el portaveu de l’executiu, Rafel Bosch, a l’hora d’explicar l’aixecament de la suspensió. La decisió s’inclou en un Decret llei de mesures urgents aprovat en Consell de Govern. Segons Bosch, el decret deroga allò que fa referència a Ses Fontanelles de la Llei 1/2007, el que suposa que ‘es pugui reemprendre la urbanització del projecte, sempre mantenint i preservant els valors ambientals de la zona humida’.

 · L’albufera de Palma

La zona humida de Ses Fontanelles és l’única que encara es manté viva al municipi de Palma i ocupa una extensió de 325 mil metres quadrats. Des de la Plataforma que du el seu nom ja fa anys que en reclamen la declaració de Parc Natural i recorden que tant la Llei d’Aigües, com el Pla Hidrològic de les Illes o el propi codi penal els avalen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any