250.000 internautes es quedaran sense connexió dilluns per culpa del virus DNSChanger

  • L'FBI desconnectarà a les cinc del matí els servidors infectats, i provocarà problemes arreu del món

VilaWeb
Redacció
08.07.2012 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del mes d’abril el virus DNSChanger ha provocat problemes a milers d’usuaris d’arreu del món. El virus, que afecta per igual tots els sistemes operatius, canvia els servidors de DNS dels ordinadors que infecta i els redirecciona cap a servidors d’adreces controlats pels autors del virus. L’FBI en va detenir els responsables a l’abril però va decidir no desconnectar immediatament els servidors falsos, cosa que farà aquest dilluns a les cinc de la matinada, hora central europea.

Des de fa mesos diverses empreses treballen per evitar que en el moment de la desconnexió quedi gent sense accés a internet. Com que el virus va arribar a afectar fins i tot servidors de Google o Facebook, hi ha moltes possibilitats que usuaris de tot el món tinguin problemes d’accés a internet a partir d’aquell moment. Si el vostre ordinador n’ha estat afectat encara que tingueu accés a internet no podreu navegar ni fer res fins que no canvieu el servidor de DNS a les vostres preferències.

És impossible saber la xifra d’ordinadors afectats. Però els experts compten que com a mínim unes 250.000 màquines arreu del món quedaran sense accés a la xarxa quan es desconnectin aquests servidors. Per a saber si la vostra màquina és una d’aquestes podeu fer la prova que proposa la web DNSChanger.eu, que analitza de forma ràpida el vostre equip i connexió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any