La història del vídeo currículum de la mestra acomiadada

  • 'Cal buscar alternatives i posar-s'hi; si no, no ens en sortirem', explica a VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
05.07.2012 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Núria Fusté Massana és mestra de de fa quinze anys. El 25 de juny la direcció de l’escola Laia del barri de Sant Andreu de Barcelona, on treballava fins ara, li va dir que el centre tancaria el setembre; més de setanta alumnes quedaven sense escola fora del període de pre-inscripció i tots els mestres se n’anaven al carrer. I es va empescar un vídeo currículum molt imaginatiu per trobar feina, que ja té un gran impacte a la xarxa.

‘Pensava que si enviava un currículum en paper n’arribarien dotzenes a tots els instituts, i vaig pensar de quina manera podria explicar com era jo. Com que sóc bastat creativa i m’agrada la cuina vaig fer un guió en paper  i amb el meu company, que és càmera professional, i vam enregistrar el vídeo a casa en diversos dies. El vam fer en diverses etapes, perquè el procés no és continu’, explica a VilaWeb.

El vídeo es va enregistrar amb una càmera reflex que té l’opció de vídeo, i després es va fer el procés d’edició, que, com es pot comprovar en el vídeo, és molt acurat.

No havia tingut temps d’enviar el vídeo a cap escola que a YouTube va començar a tenir força visites, fins que els mitjans de comunicació se n’han fet ressò. Hi ha una escola que ja s’ha posat en contacte amb ella, i han concertat una entrevista.

El que més la complau és la reacció dels seus ex-alumnes, alguns dels quals s’han posat en contacte amb ella. ‘He rebut missatges d’ex-alumnes, algun de fa catorze anys, de quan vaig començar, dient-me Núria sóc una de les teves galetes. I això em fa posar la pell de gallina. Em recompensa el reconeixement dels alumnes, que hagin après coses amb mi’.

Es nega a quedar-se de braços plegats. ‘Cal buscar alternatives, no queixar-se tant i posar-s’hi, perquè si no, no tirarem endavant’, acaba dient.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any