Itàlia descobreix que la selecció espanyola és catalana

  • El diari digital Il Vostro Quotidiano destaca que cinc dels onze titulars de l'Eurocopa són catalans · També compta Raül Albiol i Juanfran per 'ser dels Països Catalans'

VilaWeb
Redacció
03.07.2012 - 18:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presència de jugadors catalans a la selecció espanyola de futbol és habitual i a casa nostra porta polèmica i controvèrsia. En aquesta Eurocopa que ha tornat a guanyar Espanya, cinc dels onze jugadors titulars habituals han estat catalans: Xavi, Piqué, Alba, Busquets i Cesc. Aquest fet ha cridat l’atenció del diari digital italià Il Vostro Quotidiano, que ha fet un reportatge en el qual atribueix l’èxit de la selecció espanyola a Catalunya.

Aquest no és el primer cop que l’aportació catalana crida l’atenció dels italians. Quan Espanya va guanyar el Mundial, va ser Il Toscano qui va explicar el factor català.

Ara, Il Vostro Quotidiano afirma que com en el Mundial, ‘Espanya és campiona d’Europa gràcies a Catalunya’. A banda dels cinc jugadors de l’onze titular, el diari italià també destaca la participació de Víctor Valdés i els dos valencians, Raül Albiol i Juanfran que, ‘com a nascuts a la Comunitat Valenciana, entrerien amb dret a la nació dels Països Catalans’.

 

Més informació: L’Espanya que condemna els joves a l’atur i celebra l’Eurocopa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any