Crítiques i demanda d’explicacions i dimissions pels incendis devastadors

  • Compromís demana la dimissió del conseller de Governació · EUPV demana compareixences a les Corts per explicar les causes i les conseqüències dels incendis

VilaWeb
Redacció
02.07.2012 - 14:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos ministres del govern espanyol, el d’Agricultura, Alimentació i Medi, Miguel Arias Cañete, i el de Defensa, Pedro Morenés, han visitat avui la zona cremada pel foc; ho han fet després de saber que ho faria el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Rubalcaba ha dit que caldrà veure què ha passat, i ‘si s’ha fet bé o malament’. Compromís ha demanat la dimissió del conseller Serafín Castellano. EUPV ja ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè doni explicacions del dispositiu, que ha rebut tantes crítiques.

Els ministres espanyols havien anunciat la visita mentre creixien les crítiques per l’actitud del president espanyol Mariano Rajoy. Rajoy se’n va anar ahir a Kíev al partit de la selecció espanyola i no ha anunciat encara la intenció de visitar la zona cremada pel foc.

La coalició Compromís proposa que el Consell demani la declaració de zona catastròfica pels municipis afectats pels incendis i exigeix la dimissió del conseller de Governació, Serafín Castellano, per la reducció pressupostària a l’àrea d’extinció. El portaveu adjunt de la formació, Juan Ponce, ha dit que ‘la dràstica reducció pressupostària en la lluita contra els incendis forestals comença a deixar-se notar de forma tràgica’. Ponce demana la dimissió de Castellano ‘per la descoordinació en la gestió de les tasques d’extinció dels incendis, la tardança en l’arribada dels mitjans i les retallades que s’han fet en prevenció’.

La síndica d’EUPV, Marga Sanz, ha demanat la compareixença en un pleno extraordinari a les Corts per explicar les causes i les conseqüències dels incendis. També ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent perquè el Consell doni explicacions sobre ‘les mesures preses en la gestió dels incendis i la situació en què es troben els diversos municipis i les comarques afectades’.

Una altra crítica arribada avui és la del batlle de Teresa de Cofrents, el socialista Ernesto Pérez. Ha criticat la manca de mitjans i la descoordinació en l’extinció de l’incendi que va començar a Cortes de Pallars. ‘Un grup de voluntaris va ser qui va resoldre la situació, perquè els mitjans d’extinció no hi van ser en uns determinats moments’, ha dit. I ha afegit que dissabte hi va haver molt pocs mitjans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any