La policia desallotja els tancats a l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament

  • Una quarantena de membre d'ONG denunciaven des d'ahir l'impagament del govern de divuit milions d'euros

VilaWeb
Redacció
29.06.2012 - 08:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat de matinada els representants d’ONG que s’havien tancat ahir (fotos) a la seu de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) per a denunciar els impagaments del govern, que arriben a divuit milions d’euros. Cap a les quatre de la matinada, la policia ha desallotjat i identificat quaranta membres d’entitats integrades al Federació Catalana d’ONG  que participaven en la protesta.

La federació denuncia que els impagaments de l’administració han obligat a paralitzar centenars de projectes internacionals. Ahir, un centenar de membres de trenta ONG van anar a la seu de l’ACCD per presentar instàncies i deixar constància de la cancel·lació de projectes de cooperació per culpa del deute de la Generalitat, que ascendeix a uns divuit milions. Després de presentar les instàncies, van anunciar que es quedaven a la seu de la Via Laietana de Barcelona ‘indefinidament’.

La situació actual asfixia moltes entitats i n’empeny moltes al tancament. A més dels impagaments, també denuncien que el pressupost a cooperació de la Generalitat s’ha retallat un 81% aquests dos últims anys.

Per això reclamen de reunir-se con algun responsable que es comprometi a resoldre la situació, especialment amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui acusen de ‘fer desaparèixer la política de cooperació’. Li han enviat una carta oberta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any