El vi en bloc

  • La DO Catalunya convoca el tercer Concurs BlocDOCat, que premia blocaires que difonen el món del vi · En aquesta edició s'ha guardonat el bloc 'Vi · Moments · Persones' de la periodista Ruth Troyano

VilaWeb
Redacció
28.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hi ha dos blocs que els interessats en el món del vi no poden deixar de consultar si intenten estar al cas del que s’hi esdevé. Són: ‘De Vinis‘, de Joan Gómez Pallarès, i ‘Vi Franc‘, del periodista Ramon Francàs. Tots dos blocs han obtingut una menció especial en el III Concurs BlocDOCat. El concurs l’ha guanyat ‘Vi · Moments · Persones‘, de la periodista Ruth Troyano, un bloc ben escrit, amb una idea original al darrere, i que ben aviat serà de consulta obligada, perquè posa cara als personatges que fan el vi i que el difonen. Un ‘qui és qui’ del món vinícola a Catalunya.

El concurs BlocDOCat, convocat per la Denominació d’Origen Catalunya cada dos anys, té la voluntat de destacar la feina d’una sèrie de persones (una part de les quals no es dediquen professionalment al món del vi) que amb els seus articles, notes de tast, cròniques enoturístiques… contribueixen a difondre els vins i la cultura vinícola. Enguany se’n van presentar vint-i-sis.

Guanyador i mencions especials

Vi · Moments · Persones‘ de la periodista Ruth Troyano
És un projecte singular que fa pocs mesos que camina, però que té molta projecció de futur. La jove periodista Ruth Troyano construeix una mena de galeria de personatges del món vinícola; els descriu, els situa, els fa triar un vi i els pregunta en quin moment se’l prendrien i amb qui. El resultat enganxa. El bloc s’actualitza dos cops per setmana.

De Vinis‘ de Joan Gómez Pallarès
Bloc creat el 2006, va ser el guanyador de la primera edició del concurs BlocDOCat. Cal destacar aquest llarg recorregut, amb una qualitat de contingut sostinguda i amb una actualització de dos cops per setmana. Gómez Pallarès combina un alt nivell de coneixement de la cultura vinícola i dels vins amb una prosa rica. Té uns grans dots de cronista. Sens dubte, un gran bloc.

Vi Franc‘ del periodista Ramon Francàs
Segurament és el bloc a concurs més visitat, perquè és una referència informativa dins del sector. Francàs és periodista de La Vanguardia i a través del seu bloc informa puntualment dels esdeveniments vinícoles més destacats, en especial els que fan referència al Penedès i al Priorat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any