Cinc mil persones denuncien a València el malbaratament en la fórmula 1

  • El Gran Premi d'Europa també és denunciat a la xarxa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes cinc mil persones, segons la Intersindical i UGT, han participat avui al matí en una marxa contra el malbaratament de diners públics (manifest), en ocasió del Gran Premi d’Europa al circuit urbà de València. Alguns dels manifestants s’han sumat després en un repic d’atuells contra el circuit urbà i la despesa en grans esdeveniments del Consell al passeig Marítim, davant l’Hotel Neptuno, convocat per la plataforma Circuit Urbà No i el moviment d’indignats.

La marxa ha seguit el recorregut previst, des de la plaça de Saragossa per l’avinguda del Port, malgrat els intents de la Delegació del Govern de prohibir el recorregut. El sindicats convocants van recórrer contra la prohibició i el TSJCV, divendres, va donar la raó als organitzadors.

A la manifestació han assistit treballadors de l’EMT de València, en lluita per les retallades salarials i del servei públic que ofereixen, i també de RTVV, que estan de vaga.

Pels convocants, el premi de fórmula 1 ‘és una de les mostres més evidents de la política d’aparador i de malbaratament dels diners públics del govern de la Generalitat’. ‘Causa un cert estupor contemplar com, en un moment de profunda crisi econòmica que afecta la majoria de la societat, un govern destina els recursos de les valencianes i valencians a esdeveniments que no generen ni riquesa ni ocupació i que sols serveixen per enriquir unes poques persones’, afirmen.

Campanyes també a internet

Les crítiques contra l’organització de la fórmula 1 a València també tenen un reflex a la xarxa, amb sengles campanyes a internet de Compromís i EUPV per denunciar, sobretot, el cost que suposa per a la butxaca dels ciutadans l’esdeveniment.

Compromís manté una campanya amb què anima la gent a dir en què invertiria els diners públics de la F-1, que ascendeix a cent setanta milions d’euros des que es va començar a organitzar a la ciutat el 2008. A més, ha publicat un vídeo on critica les mancances de la sanitat pública mentre es destinen diners públics a les curses de cotxes. Compromís, a més, ha fet córrer l’etiqueta #CanvieF1Per, que s’ha situat tota la setmana entre les més utilitzades a Twitter.

La Fórmula 1 la pagues tu‘, diu per la seva banda la campanya d’Esquerra Unida, on denuncia el balafiament ‘que paguen tots els valencians’. ‘Amb els 551 milions que s’han malbaratat amb aquest esdeveniment’, denuncia EUPV, es podrien haver construït més de cent escoles, una vintena d’hospitals o pagat 23.000 professors interins.


Notícia relacionada: En l’últim ‘Veriueu-ho’, Xavi Castillo va pujar a la primera Ruta del Balafiament

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any