Nou cop del govern balear al català

  • Rafael Bosch anuncia que el govern treballa en un decret de multilingüisme que substituirà el decret de mínims a l'ensenyament

VilaWeb
Redacció
22.06.2012 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear continua la seva ofensiva contra el català. Una setmana després d’aprovar el projecte de llei que elimina el requisit de la llengua per accedir a la funció pública, l’executiu vol ara eliminar el decret que estableix que, com a mínim el 50% de les matèries a l’escola s’han d’impartir en català, i vol substituir-lo per un decret de multilingüisme.

Ho ha anunciat el portaveu del govern i conseller d’Educació, Rafael Bosch, que ha dit que ja treballen en l’elaboració d’aquest nou decret de multilingüisme, el qual es posarà en marxa el curs 2013-2014 i que suposa la introducció de l’ensenyament en anglès, de manera que es reduiran les hores lectives en català i en espanyol.

Segons Bosch, el govern balear treballa sobre les sentències elaborades pel Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem espanyol en relació amb l’aplicació de les normatives lingüístiques en comunitats autònomes. Bosch també ha dit que l’actual govern no ‘ressuscitarà’ cap decret de trilingüisme de l’ex-president Jaume Matas, en referència al decret que va aturar l’anterior govern per ser contrari al decret de mínims.

L’anunci del govern, a més, arriba després de l’enviament de cartes a les famílies de les Illes en què insisteix en la possibilitat d’escolaritzar els fills en espanyol. La resposta de la comunitat educativa ha estat contundent: el 87% dels pares han escollit el català com a primera opció de llengua pels seus fills pel pròxim curs escolar a les Illes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any