El Tribunal Constitucional espanyol legalitza Sortu

  • Per sis vots favorables i cinc contraris dels magistrats · L'esquerra abertzale havia recorregut la il·legalització per part del Suprem

VilaWeb
Redacció
20.06.2012 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional espanyol ha legalitzat Sortu amb sis vots a favor (els dels magistrats progressistes) i cinc contraris (els dels quatre anomenats conservadors i un dels progressistes). D’aquesta manera han resolt el recurs que havia presentat l’esquerra abertzale contra la il·legalització per part del Tribunal Suprem. Avui s’ha votat una nova ponència sobre la legalització de la formació de l’esquerra abertzale que havia elaborat la magistrada Elisa Pérez Vela i que era favorable a la legalització.

L’esquerra abertzale va presentar Sortu el febrer de l’any passat, amb uns estatuts en què deplorava la violència per a finalitats polítiques, incloent-hi explícitament la d’ETA. Un mes després, la justícia espanyol il·legalitzava la formació i li prohibia d’inscriure’s com a partit polític. Sortu, doncs, no va poder concórrer a les eleccions municipals de l’any passat i ha estat il·legalitzada fins ara.

Informació relacionada:

L’esquerra abertzale inunda els carrers de Bilbao per la legalització de Sortu

Jone Goirizelaia: ‘Tothom sap que, si Otegi és lliure, pot ser candidat a lehendakari’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any