La tertúlia proscrita

El professorat vallesà suspèn a la Consellera d’Ensenyament

  • Ahir prop de dos-cents docents van tallar la Gran Via a l'alçada del Serveis Territorials, i avui han entregat a la Conselleria el Butlletí de Notes de la Consellera suspès.

VilaWeb
Redacció
20.06.2012 - 15:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convocats a proposta de l’Assemblea de Zona de Rubí, prop d’uns dos-cents professors i professores van tallar ahir al migdia el trànsit a la Gran Via, per protestar pels ‘constants atacs a l’educació pública’ que segons ells està duent a terme la Conselleria d’Ensenyament. Coincidint amb el final de curs, han volgut alertar a la conselleria però també als pares i mares dels greus efectes que tindran, sobretot el curs que ve’, les últimes mesures anunciades. Aquest matí, de manera unitària entre sindicats, AMPA’s i Assemblees d’Estudiants han lliurat al Departament d’Ensenyament el butlletí de notes de la Consellera Irene Rigau, ha suspès.

La majoria de les últimes mesures, tal com han assenyalat des de la USTEC, prendran força a partir del curs vinent moment en què es faran efectives. Augment de ratios per classe, pèrdua directa de professorat, retallades en tasques i pagues als substituts (només es pagaran hores de classe, i no es pagaran ni preparació, ni reunions, ni patis…). D’altres, com ara pagar les pagues de juliol als interins que han treballat nou mesos, ja es faran efectives el mes que ve.

Els diferents sindicats d’ensenyament i assemblees de docents i alumnes avisen que les mobilitzacions no cessaran si no hi ha un canvi de rumb clar de la Conselleria. I assenyalen en aquestes últimes mobilitzacions de curs una tardor amb fortes i grans mobilitzacions.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any