Bosch exhibeix una estelada al congrés espanyol

  • Per protestar contra la iniciativa del PP per prohibir les xiulades a l'himne espanyol

VilaWeb
Redacció
12.06.2012 - 17:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha desplegat avui una estelada en la tribuna del congrés espanyol en el transcurs del debat d’una iniciativa impulsada pel PP des de les corts valencianes per prohibir les xiulades a l’himne i als símbols espanyols. Bosch ha dit que el PP no volia combatre l’odi i la violència, sinó  l’exhibició de banderes com l’estelada. Aleshores, Bosch ha desplegat la bandera, i el president del congrés, Jesús Posada, li ha dit que la tragués.

‘Oi que els molesta?’

‘El que els molesta és l’exhibició de banderes com aquesta’, ha dit Bosch, i ha desplegat l’estelada. ‘Oi que sí? Això els molesta, i per què els molesta? Perquè representa unes idees que no són les seves’. En aquell moment Posada l’ha interromput, dient-li: ‘Li demano que tregui cap mena de distintiu’. I Bosch, després d’agrair a Posada haver-li permès d’exhibir l’estelada, ha continuat dient: ‘És una bandera de llibertat, de tolerància, que admet tots aquells que comparteixen certes idees. És una bandera d’expressió, en què la llibertat d’expressió i la pluralitat queda emparada. Si volen prohibir això, pitjor per vosaltres, perquè faran un mal favor a la democràcia, aquí i als camps i estadis esportius’.

Baldoví, amb xiulet

També durant el debat d’aquesta proposició, el diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha mostrat diverses ocasions un xiulet groc amb què s’ha burlat del fet que el PP vulgui prioritzar en el debat polític una qüestió com aquesta, amb el propòsit de crear ‘polèmiques estèrils’.

 

Més informació: El congrés refusa la proposta de les Corts de prohibir les xiulades a l’himne espanyol

Entrevista a un seguidor del Barça agredit al Calderón per lluir un estelada: ‘Els policies em van exhibir mentre sagnava’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any