El 15-M aconsegueix en menys de 24 hores els diners per denunciar Rodrigo Rato

  • Ahir s'havia obert un procés de micro-finançament per recaptar 15.000 euros

VilaWeb
Redacció
06.06.2012 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 15-M ha aconseguit els diners per denunciar l’ex-president de Bankia, Rodrigo Rato, segons que ha anunciat el compte de twitter @15MpaRato. El moviment dit ‘dels indignats’ va obrir ahir un procés de micro-finançament per recaptar 15.000 euros, objectiu que ha estat superat amb escreix: en menys de 24 hores han aconseguit 20.000 euros.

Fa dies que el moviment del 15-M ha començat una campanya contra els responsables de Bankia, i ha dut a terme diverses accions de protesta contra la gestió de l’entitat i l’aportació de diner públic, uns 23.500 milions, que s’hi farà per sanejar-la. El darrer pas de la mobilització ha estat presentar una querella contra el seu ex-president, justament per la gestió que en va fer. Els impulsors de la iniciativa demanaven fons per al procés legal a la web de micro-finançament goteo.org.

Asseguren que hi ha desenes d’accionistes de Bankia que s’han ofert per a personar-se en la querella; que hi ha uns quants antics treballadors del banc disposats a testificar i que disposen d’un equip jurídic que ha anat treballant aquesta última setmana en la redacció de la querella. La formulació definitiva d’aquesta es farà pública el proper 14 de juny.

A més d’aquests 15.000 euros farien falta més tard uns altres 80.000 euros per a poder continuar tirant endavant el procés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any