Crida a reivindicar les seleccions nacionals a la final de la Copa

  • Les plataformes basca, catalana i gallega pro-seleccions han presentat un manifest al congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
21.05.2012 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les plataformes basca, catalana i gallega pro-seleccions nacionals s’han unit per presentar al congrés espanyol un manifest (pdf) per defensar el dret de participar en competicions internacionals. A la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, ESAIT i Siareir@s Galeg@s els han acompanyat alguns diputats gallecs, bascos i catalans. Han fet una crida a les aficions del Barça i l’Athlètic de Bilbao a aprofitar la final de la Copa per defensar els drets de les seleccions ensenyant les banderes i els símbols nacionals de Catalunya i el País Basc.

Les tres entitats han volgut deixar clar que fan una crida en positiu, no contra ningú sinó per reivindicar la presència dels equips nacionals en les competicions internacionals.

Per part de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han intervingut el vice-president Sergi Blázquez i el coordinador Francesc Serra. Per part d’ESAIT, Iñigo Santxo i Martxel Toledo. I per part de Siareir@s Galeg@s, David Rodeiro i Alexandre Sanmartín.

Els grups polítics presents que hi han donat suport han estat Amaiur, amb Rafael Lareina i Xavier Mikel Errekondo; Unió Democràtica de Catalunya, amb Marta Surroca i Eva Parera; Convergència Democràtica de Catalunya, amb Josep Maldonado i Jordi Jané; Esquerra Republicana de Catalunya, amb Joan Tardà, Alfred Bosch i Teresa Jordà; Iniciativa per Catalunya-Verds, amb Joan Coscubiela i Laia Ortiz; i el Bloque Nacionalista Galego, amb Olaia Fernández Davila.

Més informació: Berria i VilaWeb, units de nou per la final de Copa de divendres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any