Ajornada la manifestació ultra prevista per a la final de Copa

  • Es farà tres dies després perquè la policia troba que hi podria haver incidents

VilaWeb
Redacció
17.05.2012 - 09:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegació del govern espanyol a Madrid ha fet ajornar al dilluns 28 de maig vinent la manifestació ultra convocada per al dia 25, coincidint amb el nom de Marxa per la Unitat d’Espanya el partit de la final de la Copa entre el Barça i l’Athletic de Bilbao. La decisió s’ha pres per evitar possibles incidents, perquè la policia ha acabat concloent que ‘hi ha prou raons perquè hi hagi alteració de l’ordre públic i es posin en perill persones i béns’.

La manifestació es presentava com una ‘resposta a les provocacions‘ del seguidors del Barça i l’Athletic. Els convocants, entre els quals hi ha la Falange, Nudo Patriota Español i el Movimiento Católico Español, volien respondre a l’insult ‘a tot Espanya i tots els espanyols’ que representa la xiulada contra l’himne espanyol prevista pels seguidors catalans i bascos a l’estadi Vicente Calderón, tal com va passar fa tres anys a València (vídeo).

‘Hi ha hagut nombrosos comentaris i vídeos en fòrums i xarxes socials que s’han divulgat sobre la marxa prevista per al dia 25, en què s’inclouen clares connotacions violentes i xenòfobes cap als aficionats dels dos equips’, diu l’informe policíac.

Remarca que ‘hi ha una evident confrontació ideològica entre els convocants de la manifestació i determinats grups de seguidors dels equips finalistes de la copa del Rei’.

I afegeix que hi podria haver ‘uns determinats grups radicals i violents de l’àmbit de l’extrema dreta’ que anessin a l’entorn de l’estadi Vicente Calderón, on es jugarà el partit, un cop acabada la manifestació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any