Multitudinària Trobada d’Escola Valenciana a València

  • Uns 60.000 assistents han passat per l'Albereda, i uns 3.000 més per les Coves de Vinromà

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2012 - 16:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Trobades d’Escoles en Valencià han tingut avui una cita multitudinària a València ciutat, on s’han aplegat uns seixanta mil participants. Escola Valenciana, l’entitat organitzadora, ha vist acomplida la crida a una afluència en massa d’assistents a l’Albereda, on les coordinadores comarcals del Camp de Morvedre, Camp de Túria, Horta Nord, Horta Sud i la Cappepv de València han commemorat els vint-i-cinc anys del primer encontre que van organitzar de 1987. La mactrotrobada d’avui al cap i casal ha transmès una crida ‘clara i oberta’ al lema d’enguany: ‘Sí al valencià. No a les retallades.’

‘Una crida perquè els nostres governants entenguen que la ciutadania valenciana vol més valencià a l’escola i al carrer, més valencià per a aconseguir un sistema educatiu plurilingüe real i més valencià perquè els nens, els valencians i valencianes del futur, tinguen més oportunitats”, diuen els organitzadors.

A més, avui mateix a les Coves de Vinromà ha tingut lloc la quarta Festa per la Llengua de les comarques del nord, amb la participació de centres educatius, AMPA i entitats del Maestrat, els Ports i municipis veïns. Una vintena d’escoles i instituts, acompanyats d’associacions culturals, editorials i entitats cíviques, han ofert als tres mil assistents tota mena d’activitats al llarg del dia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any