Rafel Bosch obre la porta a un possible referèndum lingüístic

  • El Conseller d’Educació explica al Parlament que el viatge a Suïssa va servir per 'agafar idees', entre elles una consulta popular sobre la segona llengua a les escoles

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.05.2012 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de les Illes ha debatut avui sobre la necessitat, o no, del viatge a Suïssa realitzat per diversos membres del Govern, entre ells, el president José Ramón Bauzá. Des del PSM-IV-ExM l’han titllat de ‘vergonya’ mentre que el cap de l’executiu autonòmic ha dit que era ‘imprescindible’ per conèixer un dels millors sistemes educatius del món. Tanmateix, la notícia més sorprenent l’ha donada el conseller Rafel Bosch, en dir que ‘hi ha models a Europa interessants i avançats que paga la pena estudiar’, com ara el suís, d’on va obtenir un grapat d’idees. Entre aquestes, ha destacat la del referèndum com a possibilitat a ‘tenir en compte’.

El responsable d’educació  ha fet referència a la consulta popular que es va fer al país alpí l’any 2005 per decidir si la segona llengua havia de ser la d’una altra regió, o be l’anglès.

Des de l’oposició també han qüestionat el cost i les condicions del viatge en un moment tan delicat econòmicament, a la qual cosa Bosch ha respost que el considera ‘impacable’ per l’experiència que ha suposat. El conseller ha matisat que varen ser 40 hores d’estada  i que varen servir per posat les bases a projectes educatius, tot i que per part del Govern encara no s’han especificat. El portaveu dels econacionalistes Biel Barceló, ha recordat que es podria haver obtingut tota aquesta informació a través d’un informe ja elaborat del Ministeri d’Educació, i ‘haver-se estalviat el viatge’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any