Guàrdia civil i policia espanyola blindaran Barcelona en la reunió del BCE

  • El govern espanyol suspendrà l'acord de Schengen temporalment

VilaWeb
Redacció
19.04.2012 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els agents de la guàrdia civil i de la policia espanyola vindran a Barcelona per blindar la ciutat, juntament amb els mossos d’esquadra, arran de la cimera del Banc Central Europeu del 3 de maig vinent. A més, el govern espanyol suspendrà l’aplicació de l’acord de Schengen, que permet la lliure circulació de persones dins de la UE, de tal manera que hi haurà controls fronterers des d’una setmana abans.

Segons fonts del ministeri d’Interior espanyol que cita la cadena Ser es triplicarà el nombre d’agents que hi ha a Barcelona amb la presència de la guàrdia civil i de la policia espanyola. Amb això es pretén blindar la ciutat, i es prendran mesures preventives com la retirada de contenidors, segons que informen fonts policíaques que cita la mateixa cadena. El propòsit d’aquestes mesures, diu el ministeri, és evitar que hi hagi incidents com els de la vaga general del 29 de març; el ministre Jorge Fernández Díaz diu que ‘no pot ser que Barcelona sigui la capital antisistema d’Europa.’

El tancament de l’espai Schengen per Espanya es produeix per primera vegada des del 2004, quan es va prendre aquesta determinació en motiu del casament del príncep Felip i Letícia Ortíz, un mes després dels atemptats de l’11-M.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any