Retingut una hora i quart al peatge per negar-se a pagar

  • Miquel Herrera es va negar a pagar ahir el peatge Figueres Sud · Explica el seu testimoni a VilaWeb

VilaWeb
Redacció
18.04.2012 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La rebel·lió dels peatges es continua estenent i es van sabent més casos d’insubmisos. Ahir a la tarda en Miquel Herrera es va negar a pagar a la sortida de Figueres Sud de la AP-7, per la qual cosa els responsables de l’autopista el van tenir retingut més d’una hora, van avisar els mossos d’esquadra i finalment li van alçar la barrera. Herrera es va posar en contacte ahir amb VilaWeb per explicar el seu cas, i tot seguit reproduïm íntegre el seu testimoni.

‘Aquesta tarda m’he negat a pagar el peatge de la barrera Figueres Sud, amb l’explicació que no pagaria mentre no paguessin tots els espanyols per igual. M’han tancat la barrera i han col·locat uns cons darrere del cotxe per immobilitzar-me i m’han demanat si volia donar-los les meves dades. Hi he accedit. M’han tingut tancat aproximadament una hora i llavors he cridat al 112, per dir-los que em tenien retingut a l’autopista per negar-me a pagar el peatge i per demanar-los si això era legal? M’han respost que he entrat en un servei de pagament voluntàriament, la qual cosa és veritat, però he respost que no tinc cap opció més segura per arribar a casa meva mentre no es desdobli la N-II i que estic pagant peatges des de fa quaranta-dos anys, començant per la Roca i desprès fins a Figueres. I que ara volen prorrogar la concessions per compensar els dèficits d’altres parts d’Espanya, la qual cosa em sembla abusiu i ofensiu.

M’han respost que hi enviaven la patrulla. Efectivament, al cap de mitja hora més ha arribat un cotxe amb dos mossos d’esquadra als quals he hagut de donar una altra vegada tota l’explicació desprès d’identificar-me. Amb un somriure d’assentiment, han anat a parlar amb el personal d’autopistes i al cap d’una estona ha vingut un senyor a dir-me que, ja que no volia pagar, alçarien la barrera, però que passés amb el semàfor en vermell. M’hi he negat si no rebia el permís directe dels mossos d’esquadra, que m’han indicat que passés i que no temés la denúncia malgrat la petició del personal d’autopistes.

Llavors, cal cap d’aproximadament una hora i quart, he passat la barrera sense pagar el peatg. I veurem quines seran les conseqüències’.

En aquesta notícia us expliquem Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any