L’accident del nét del rei obre una nova polèmica relacionada amb la monarquia espanyola

  • Segons el reglament d'ús d'armes, Felipe Juan Froilán de Borbó, de tretze anys, no en podia fer servir

VilaWeb
Redacció
10.04.2012 - 13:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’accident d’ahir del nét del rei espanyol, Felipe Juan Froilán de Borbó, que es va disparar un tret al peu mentre feia pràctiques de tir en una finca de Sòria, ha obert una nova polèmica relacionada amb la monarquia. En concret, fonts de la Guardia Civil espanyola han qualificat d’infracció contra el reglament d’armes l’ús que en feia el fill d’Elena de Borbó i Jaime de Marichalar, atès que cap menor de catorze anys no pot posseir ni usar una arma de foc, ni tan sols una carrabina d’aire comprimit. El nét de Juan Carlos, de tretze anys, es recupera en un hospital de Madrid de la ferida que es va fer al peu dret amb una arma.

Si es vol practicar amb armes de foc, dels catorze anys als divuit cal, a més, una llicència d’armes atorgada per la Guardia Civil i estar sota la tutela d’un adult mentre es fa servir. L’incompliment de la llei en casos com el del nét del rei pot acabar amb una infracció administrativa de caràcter greu, que va des d’una sanció d’entre tres-cents euros a tres mil.

De moment, amb tot, la Guardia Civil no ha rebut l’ordre de cap jutjat d’investigar els fets, que van passar en una finca de Jaime de Marichalar a Sòria.

No és el primer incident amb armes de foc a la Casa Real espanyola. Cal recordar que en un episodi que no s’ha aclarit del tot mai, el germà gran del rei Juan Carlos, Alfonso de Borbó, va morir d’un tret de revòlver el 29 de març de 1956 disparat pel primer quan jugaven a la residència familiar d’Estoril (Portugal).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any