‘Made in Catalunya’, la IIa Mostra de Cinema Català a Sabadell

  • Des d’avui fins el 19 d’abril, Sabadell acull la IIa Mostra de Cinema Català amb projeccions tan destacables com ‘Eva’ de Kike Maíllo i que comptarà amb la presència de directors reconeguts com Ventura Pons i Pere Portabella

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sota el lema ‘Made in Catalunya’ la mostra de cinema acollirà un total de set pel·lícules de producció catalana. Organitzada pel Cineclub Sabadell amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Institut Català de les Empreses Culturals, la mostra s’inaugurarà avui a les vuit del vespre als Cinemes Imperial amb la projecció del film català de ciència-ficció ‘Eva’.

Tal com ha destacat el president del Cineclub Sabadell, Antoni Carné, ‘aquesta és l’única mostra de cinema català actualment a Catalunya i ens congratulem de tenir-la. El lema d’aquest any és “Made in Catalunya” i cal dir també que un 40% de la producció cinematogràfica que es fa a tota Espanya es fa a Catalunya’.

‘Eva’, un film premiat en diverses ocasions

La primera sessió, el film ‘Eva’, de Kike Maíllo, és una obra de ciència-ficció catalana que ha estat premiada en diverses ocasions des que va ser estrenada. Ens narra la història en un futur proper en el qual els éssers humans conviuen amb criatures mecàniques. En aquest futur llunyà, Àlex, un prestigiós enginyer cibernètic retorna a la Universitat de Santa Irene amb un encàrrec molt concret: crear un nen robot. La rutina d’Àlex es veurà interrompuda per Eva, una nena especial, magnètica, que des del primer moment estableix una relació de complicitat amb ell i que junts iniciaran un viatge que els durà a un final revelador. El director i el productor d’aquest film assistiran a la projecció.

‘El pont de Varsòvia’, les tensions en una Europa suposadament lluminosa

La segona sessió, el dimecres 11 d’abril, consistirà en la projecció de ‘Pont de Varsòvia’ de Pere Portabella. El film ens narra el fet com sota una Europa feliç i lluminosa es van tensant les memòries de fractures i cataclismes personals i històrics. Una professora i un director d’orquestra coincideixen en un còctel amb un escriptor que ha guanyat un important premi literari gràcies al seu llibre ‘Pont de Varsòvia’. Un periodista pregunta a l’escriptor de què va el seu llibre, però com que no sap què respondre-li decideix llegir-se el llibre. Aquesta projecció comptarà amb la presència del director del film.

‘La Mosquitera’, un matrimoni en crisi

En la tercera sessió, el dijous 12 d’abril, es projectarà ‘La Mosquitera’ d’Agustí Vila. El film explica la història d’un matrimoni en crisi en el qual mentre la dona es desviu per fer feliç l’altra gent, l’home viu aclaparat amb la vida que porta. La projecció comptarà amb la presència de Lluís Miñarro, membre de la productora del film.

‘Cinema a la fi’, un documental

Dimecres 13 d’abril es projectarà el documental ‘Cinema a la fi’, de Meritxell Solé i Julián Vázquez. Es tracta d’una road movie que proposa el recorregut de la Meritxell a través d’Argentina a la recerca d’un últim cinema geogràfic i metafòric a la fi del món. Després de la projecció hi haurà una taula rodona sota el títol: ‘Produir a Catalunya, reptes i oportunitats’ amb la presència de Joel Joan, Toni Carrizosa i Ventura Pons.

‘Made in Sabadell’, tres directors sabadellencs

La següent sessió, dimarts 17 d’abril,  es farà al Casal Pere Quart i se centrarà en la producció sabadellenca amb tres propostes: ‘Torrella, una vida pel cinema’ de Sergi Rubio, ‘Ràdio Taxi’ de Jordi Bueno i ‘¿Pq?¿Pq?’ de Kim Herrero. Tots tres directors presentaran la seva obra.

‘El mar’, del premiat Agustí Villaronga

Dimecres 18 d’abril es projectarà als Cinemes Imperial ‘El mar’, una producció del premiat i celebrat Agustí Villaronga. El film està basat en la novel·la homònima de l’escriptor Blai Bonet i narra l’experiència de dos nens de deu anys amb l’arribada de la Guerra civil a Mallorca i el retrobament d’aquests dos nens deu anys després. La projecció comptarà amb la presència d’Isona Passola, la productora de la pel·lícula.

‘Passi el que passi’, la primera pel·lícula indie en català i feta sense subvencions

La mostra es tancarà el dijous 19 d’abril amb la projecció de ‘Passi el que passi’ de Robert Bellsolà. El film que va ser presentat com ‘la primera pel·lícula indie en català i feta sense subvencions’ explica la història de l’Àlex, un guionista que està escrivint un film molt personal: la història d’un cap de setmana en què es va proposar fer l’amor amb la seva dona quatre vegades. La projecció comptarà amb la presència del director i Carlotta Bosch, protagonista del film.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any