El LipDub per la llengua és aquest dissabte!

  • Falten només 5 dies pel LipDub per la llengua! Els organitzadors demanen un darrer esforç per aconseguir la fita de 6.000 persones al peu del Castellet participant en aquesta reivindicació lúdica per la llengua catalana, i alhora totes les llengues 'regionals' de l'estat ...>>
    Dl. 26 de març del 2012

VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segurament, per primera vegada a Catalunya Nord, escriptors i editors, entitats culturals i esportives, empresaris i comerciants, uns polítics de dretes i d’esquerres, ensenyants del sector públic i del privat, els presidents de la cambra d’Agricultura i del bastiment, artistes i anònims, han llançat una crida a participar en un esdeveniment en defensa de la llengua catalana. Una crida que podeu veure des d’aquí, on trobareu tots els vídeos publicats.

Recordeu que a la web del LipDub trobareu cada dia nous clips de persones i entitats que donen suport a aquesta iniciativa. També podeu contribuir a la recollida de fons des del projecte Verkami.‘ L’objectiu és recollir 3.000 €uros que necessiten per poder realitzar la gravació del Lipdub en 3D (que serà una novetat), i de moment hi ha 2.510 €uros. També podeu comprar el DVD venut pel LipDub anticipadament. Aquí trobareu com fer-ho. El DVD estarà a la venda per subscripció fins el 31 de març al preu de 10€ (13 si l’han d’enviar).

A risc de fer-nos pesats, recordarem que el LipDub es fa perquè l’estat i els seus diputats votin una llei que garanteixi els drets lingüístics a l’estat francès, el català – per exemple – seria llengua protegida oficialment per a Catalunya Nord (i alhora les altres llengues ‘regionals’ del territori estatal). Aquest serà el primer cop que es reivindica tots els territoris de l’estat (1) on es parla altra llengua històrica, a més del francès, tots alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc (a Catalunya Nord fent un LipDub).

És doncs un acte històric: reivindicatiu, divers però unitari, que es  farà el pròxim 31 de març a tot el territori estatal, -de formes diverses escollides a cada lloc-: (1) a Kemper (per Bretanya), Baiona (Ipar Euskadi, Pais Basc nord), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (per Alsàcia); El lema comú (cadascú en la llengua pròpia o-i en francès) és ‘Una llengua, un dret, una llei’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any