Fabra retirarà el títol de ‘Ambaixador de la Comunitat Valenciana’ a Matas

  • Bauzá diu que el partit es va renovar quan va esclatar el cas Palma Arena, tot i que aleshores va anunciar que posava la mà la foc per Matas

VilaWeb
Redacció
20.03.2012 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Consell de divendres vinent revocarà la distinció de ‘Ambaixador de la Comunitat Valenciana’ a l’ex-president balear Jaume Matas. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Alberto Fabra, a través del seu compte oficial de Twitter.

Fabra reaccionava així a la condemna de sis anys de presó a Jaume Matas per part de l’Audiència de Palma.

Va ser Francisco Camps qui va otorgar el títol honorífic a Jaume Matas el 2003, per ‘l’impuls decisiu’ que va donar com a ministre de Medi Ambient al Pla Hidrològic espanyol. 

La de Fabra és una de les poques reaccions que hi ha hagut del PP, que manté un sorprenent silenci sobre la sentència condemnatòria a un dels seus principals dirigents durant anys. Sí que s’hi ha referit l’actual president del Govern balear, José Ramón Bauzá, que ha volgut mostrar ‘respecte’ per la decisió judicial i que ha dit que el PP ja va fer en el seu moment allò ‘que havia de fer: una renovació del partit’. L’any 2009, però, José Ramón Bauzá va dir que posava ‘la mà al foc per tots els afiliats al partit’ i concretament per Jaume Matas, després de l’encausament d’aquest dins el cas Palma Arena. ‘Matas és innocent i ha de ser tractat com a tal fins que la justícia no digui el contrari’, va dir aleshores Bauzá.

També s’hi ha referit el portaveu del PP al congrés espanyol, Alfonso Alonso, però simplement per recordar que des de fa un any i mig Matas ja no és militant del partit: ‘va ser suspès a petició pròpia com a conseqüència lògica de l’aplicació del codi intern del partit’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any