De Guindos diu que repartirà la nova retallada entre estat i comunitats

  • De Guindos accepta de rebaixar el dèficit, tal com li exigia l'Eurogrup

VilaWeb
Redacció
13.03.2012 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Economia espanyol, Luis de Guindos, ha anunciat que repartirà de forma equitativa la retallada addicional que exigeix Brussel·les entre l’estat i les comunitats autònomes. Poc abans d’aquest anunci, el portaveu del govern català, Francesc Homs, esperava que el govern de Rajoy no carregués a l’esquena de les autonomies el mig punt de dèficit que haurà d’assumir per petició de l’Eurogrup.  

El govern espanyol s’ha avingut a fer una retallada addicional del 0,5% del PIB en el pressupost del 2012, tal com li va demanar ahir l’Eurogrup. D’aquesta manera, renuncia al seu sostre de dèficit, que havia fixat unilateralment en el 5,8%, i es compromet a retallar 5.000 milions d’euros més. De Guindos ha evitat precisar d’on es reduiran aquests diners.

‘Espanya està absolutament compromesa amb l’ajust pressupostari i amb les reformes estructurals i des d’aquest punt de vista aquesta recomanació serà acceptada pel govern espanyol’, ha declarat el ministre quan ha arribat a la reunió de ministres d’Economia de la Unió Europea.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, havia anunciat després de l’última cimera de la UE que l’objectiu del dèficit per al 2012 seria del 5,8%.

Per la seva banda, el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha instat l’executiu espanyol a no carregar a les comunitats el mig punt de dèficit i que, si finalment ho feia, no tingués la temptació de no pagar els deutes pendents, de manera que perjudiqués igualment Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any