De nou al carrer contra la reforma laboral

  • Milers de persones es manifesten a tot el país en una mobilització que serveix per mesurar la resposta a la convocatòria de vaga general

VilaWeb
Redacció
11.03.2012 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones tornen a manifestar-se a diverses ciutats per protestar contra la reforma laboral aprovada pel govern espanyol. Convocats pels sindicats UGT i CCOO, els manifestants han sortit de nou al carrer, com ja van fer el passat 19 de febrer, per mostrar el rebuig a ‘la reforma més lesiva de la democràcia’. La protesta arriba dos dies després de la convocatòria de vaga general, prevista per al 29 de març, i els sindicats han aprofitat la manifestació d’avui per a fer una crida a participar en la vaga.

El secretari general de COOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha retret que el govern espanyol no vulgui negociar i es dediqui a ‘desqualificar els sindicats’. Gallego ha indicat que en cas que hi hagi ‘modificacions substancials a través de la negociació’ es plantejarien de desconvocar la vaga general. En el mateix sentit, Josep Maria Àlvarez, secretari general d’UGT a Catalunya, ha dit que esperava que Rajoy escoltés la majoria i obrís una negociació.

A la manifestació de Barcelona també hi han assistit dirigents polítics com Pere Navarro (PSC), Joan Herrera (ICV) i Oriol Junqueras (ERC), que han carregat contra la reforma laboral i han instat el president espanyol a escoltar les demandes dels treballadors i els sindicats.   

La manifestació a València ha començat mitja hora abans per no coincidir amb la mascletada, que ha obligat a modificar el recorregut. Durant la marxa, s’han sentit crits com ‘reforma laboral, terrorisme empresarial’, ‘aquesta reforma, l’aturarem’ o ‘la reforma laboral per a la banca i la patronal’. Entre els assistents, dirigents de Compromís, PSPV i EUPV.

Els secretaris generals d’UGT-PV, Conrad Hernàndez, i de CCOO-PV, Paco Molina, s’han mostrat confiats que el 29 de març hi haurà ‘una gran vaga general’. ‘Mai no hi ha hagut tantes raons per a convocar una vaga general’, ha dit Hernàndez, i Molina a afegit: ‘La reforma ens condueix a un escenari que no hauríem imaginat mai; ens trobem davant d’una agressió dels drets laborals i socials de tots els treballadors’. Amb tot, espera que el govern de Rajoy convoqui els sindicats per a negociar.

Convocats per CCOO, UGT i Stei, un miler i mig de persones s’ha manifestat a Palma. A més de treballadors i sindicats, també s’hi han vist alguns dirigents del PSIB-PSOE. El secretari general d’UGT, Lorenzo Bravo, ha avisat que ‘passarà com a l’Argentina, i creixerà molt el nivell de pobresa’. Per això ha fet una crida a manifestar-se i afegir-se a la vaga general. ‘El govern ha trencat el diàleg social de manera unilateral sense negociar’, ha retret la secretària general de CCOO, Katiana Vicens.  

També hi ha hagut manifestacions a Alacant, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. Totes amb el lema: ‘No a la reforma laboral: injusta amb els treballadors, ineficaç per a l’economia i inútil per a l’ocupació’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any