Una nova agressió neonazi vista per sentència

  • Els tres acusats que van ser jutjats ahir van admetre haver insultat i agredit als denunciants del CSA La Mekànica el passat divendres i afronten 3 faltes d'injúries i lesions cada un.

VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fent la salutació feixista. Així va entrar Joan G. ahir als Jutjats de Sabadell a la vista oral del judici ràpid que es va celebrar ahir contra ell i la resta d’acusats Òscar F. i Pol G. Els tres, juntament amb Miquel Àngel G. i Pablo G. ja van haver d’enfrontar-se a una querella criminal a l’octubre de 2010 -actualment en fase d’instrucció- per amenaces, coaccions i lesions, la majoria de les quals contra militants de moviments socials d’esquerres i independentistes de la ciutat.

Una multa a tot estirar

Segons la versió dels denunciants relatada ahir durant la vista, els acusats van creuar-se amb els joves, van perseguir-los i insultar-los i van propinar-los cops i empentes fins i tot quan ja eren a terra. Aquesta versió va ser avalada fins i tot pels propis acusats, que van admetre haver cridat “rojos”, “guarros” i “antifeixistes de merda”, però van intentar contextualitzar els insults i les agressions dient que no s’havia tractat d’una acció unilateral sinó d’una baralla. La sentència es farà pública el proper dia 29 de febrer. Fiscalia i acusació van coincidir en demanar 1050 euros com a indemnització per les agressions així com una compensació per haver trencat el telèfon mòbil d’un dels agredits. A part, si són considerats culpables de les faltes d’injúries i lesions, hauran d’afrontar una multa.

Querella criminal

El passat 2010 algunes de la desena llarga de persones que havien estat agredides i amenaçades per aquest grup de joves van decidir presentar conjuntament una querella davant la passivitat institucional; tot i que la representació de l’Ajuntament de Sabadell va afirmar a la Comissió de la Convivència que no es tractava d’un grup neonazi i va voler despolititzar les agressions, els fets denunciats al procés configuren un relat de violència i to marcadament feixista: des de les agresssions indiscriminades al finalitzar una celebració de la Comissió de Festes Populars de Sabadell fins la persecució ganivet amb mà d’un membre de l’Assemblea de Joves de Sabadell -que va acabar amb una fractura al nas-, els agressors han posat sovint al punt de mira de les seves accions a persones amb fortes vinculacions polítiques amb l’esquerra i l’independentisme sabadellenc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any