El fundador de Megaupload surt de la presó en llibertat condicional

  • Aquesta setmana Kim Dotcom sabrà si la justícia neozelandesa l'extradeix als EUA

VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 08:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador de Megaupload, l’alemany Kim Schmitz, també conegut per Dotcom, ha sortit de la presó després d’aconseguir la llibertat condicional a Nova Zelanda. El jutge Nevin Dawson la hi ha concedida perquè considera que no hi ha perill que fugi. Schmitz fou detingut el 20 de gener, acusat d’un delicte de pirateria i de finançament indegut, a través del portal de descàrregues Megaupload, que es va tancar el mateix dia que van detenir-lo.

 

En sortir de la presó Dotcom ha comentat a la premsa que se sentia alleujat i que tenia ganes de veure els seus tres fills i la dona, embarassada. Ara, els Estats Units demanen que sigui extradit per poder-lo jutjar.

El mateix magistrat va denegar, fa dies, la sol·licitud de deixar Megaupload en llibertat, presentada pels seus advocats.

Kim Dotcom i tres responsables més del magatzem de fitxers audiovisuals, foren detinguts al gener a la mansió que tenien llogada a Coatesville (Nova Zelanda), arran d’una petició cursada per l’FBI. Els tres detinguts restants, Mathias Ortmann, Bran van der Kolk i Finn Batato, també seran posats en llibertat sota fiança.

Kim Dotcom ha de comparèixer aquesta setmana al tribunal que decidirà si l’extradeix als EUA o no. Un gran jurat de Virgínia l’acusa –a ell i a sis responsables més de Megaupload– de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i l’emblanquiment de capital, uns càrrecs pels quals pot ser condemnat a dècades de presó.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any