La tertúlia proscrita

Sant Pol, contra la imposició judicial de la bandera espanyola

  • El TSJC obliga l'ajuntament a penjar-la, però la batllessa s'hi resisteix

VilaWeb
Redacció
15.02.2012 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Maresme per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha convocat una concentració a Sant Pol de Mar de rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga el consistori a penjar la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament. La sentència va arribar el mes de gener després de la denúncia que va presentar un exregidor, l’independent Enrique Abad.

Abad va presentar la demanda perquè actualment al balcó només hi pengen la senyera i la bandera del municipi. La batllessa, Montserrat Garrido (CiU), es resisteix a penjar la bandera, mentre que l’ANC proposa ‘posar-la dins un sobre i enviar-la a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna’.

La protesta tindrà lloc dissabte al migdia i la intenció dels organitzadors és ‘retirar la bandera espanyola de l’Ajuntament, plegar-la i posar-la dins un sobre per enviar-la a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Llanos de Luna Tobarra’. Això, però, podria no passar perquè actualment la bandera continua sense onejar al balcó de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar.

Garrido ha insistit a dir que no penjarà la bandera fins que la sentència sigui ferma i l’obliguin a donar-hi compliment. Tot i això, és conscient que l’acabarà penjant ‘perquè ho diu la llei’. No pensa, però, que sigui aviat. ‘Quan això passi l’haurem de buscar perquè fa molt temps que està desada i no sabem on és i si no la trobem llavors en comprarem una’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any