La Nit d’Escola Valenciana homenatja Paco Muñoz, la revista Saó i el Cor de l’Eliana

  • La novena edició de la gala reunirà a la tota la comunitat educativa a l'Eliana

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Nit d’Escola Valenciana ha esdevingut una cita cultural de gran rellevància que reuneix cada mes de febrer personalitats del món social, cultural, polític i educatiu valencià. L’essència de la Nit és la presentació de les activitats anuals de l’entitat i el lliurament dels guardons d’Escola Valenciana. En aquest acte es presenta oficialment la imatge que cada any dissenya Xavier Mariscal per a les Trobades, es mostren totes les activitats que du a terme Escola Valenciana i es reconeix la tasca que realitzen entitats i persones per la normalització del català en diversos àmbits.

La IX Nit d’Escola Valenciana se celebra aquest vespre a l’Eliana, al Camp de Túria. Aquesta comarca, amb una àmplia tradició musical ha marcat el contingut de l’acte de lliurament dels guardons d’Escola Valenciana i la presentació de les Trobades 2012. És per això que s’ha dissenyat un espectacle sota el títol ‘La Nit en clau de lluna’.

La Colla de Dolçainers del Camp de Túria rebran els assistents i l’acte tindrà com a fils conductors les veus del Cor de l’Eliana i els balls tradicionals de l’Associació Cultural l’Aljama de Bétera. Després de sopar, la festa continuarà amb ‘La Nit en clau de sol’, amb un concert del grup musical Rapsodes.

Es lliuren tres guardons dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro sota el títol Intentant la llibertat. Els premiats d’enguany són la revista Saó, guardó a l’Ús Social del Valencià; el Cor de l’Eliana, guardó Extraordinari; i el cantautor Paco Muñoz, guardó a la Trajectòria Individual.

La Nit és un exemple més de la voluntat de potenciar la comarcalització del País Valencià, per això les set edicions que ja s’han organitzat han viatjat de l’horta (València), fins a la Marina Alta (Calp), passant per l’Horta Nord (el Puig i Godella), la Ribera (Alzira), la Costera (Xàtiva), la Plana Alta (Castelló) i l’Alcoià (Alcoi). D’aquesta manera, les coordinadores comarcals de l’entitat s’impliquen de forma molt directa en l’organització d’aquesta vetllada quan se celebra en la seua comarca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any