Llamp te Frigui, música tradicional amb accent nord-català

  • Us oferim tres cançons interpretades pel grup, membre del Col·lectiu Joan Pau Giné, a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any 2009 tres músics professionals de Catalunya Nord van tirar endavant Llamp te Frigui (el nom recull un renec molt popular a Pesillà de la Ribera, Rosselló). Eren Frank Sala (veu), Yolanda Hernandiz (baix) i Benjamin Borne (piano i acordió), i ara s’hi ha afegit Philippe Dourou (bateria). Tots quatre interpreten des d’aleshores versions de cançons reivindicatives i tradicionals de tots els Països Catalans, com ‘Diguem-ho’, ‘La Mariana’ o ‘L’allioli’, que interpreten a l’Espai VilaWeb. I ara han començat a compondre les seves pròpies cançons.

 

Llamp te Frigui és part de l’associació de músics nord-catalans Joan Pau Giné, que ja aplega una cinquantena de grups. La missió principal de l’associació és de promoure el català entre els grups de Catalunya Nord, de moment, amb molt d’èxit. 

L’associació va publicar el 2010 dos recopilatoris i ara acaba de publicar-ne un altre, amb la participació de disset grups nous, que és un homenatge a Jordi Barre, el gran cantant de Catalunya Nord, mort ara fa un any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any