La Generalitat de Catalunya tanca el 2011 amb més dèficit del previst

  • La retallada del primer any del govern de Mas redueix gairebé un 1% el dèficit, fins al 3,29%

VilaWeb
Redacció
03.02.2012 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya va tancar el 2011 amb un dèficit del 3,29% del PIB, un 0,63% més que no l’objectiu del 2,66% que s’havia fixat el govern al començament de l’any. Aquest és el dèficit, gairebé un punt inferior al del tancament de l’exercici del 2010, resultat de la retallada del primer any del govern d’Artur Mas, i no comptabilitza l’impagament dels 759 milions per part del govern espanyol; si fos així, el dèficit encara seria més elevat.

Si finalment el govern espanyol obligués la Generalitat a computar aquests 759 milions, la Generalitat insistirà que no té sentit de castigar el dèficit català amb uns diners que l’estat s’havia compromès a pagar, segons que ha explicat el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell.

Mas-Colell ha destacat ‘l’esforç extraordinari’ de la ciutadania, que per primer cop ha aconseguit no només frenar la despesa ,sinó reduir-la en 2.420,2 milions, el 9,35%, sense tenir en compte els interessos del deute. Mas-Colell ha dit que no calia ser rigorós amb la lectura del resultat i ha qualificat de molt útil l’esforç de reducció que s’ha fet i ha assegurat que la inèrcia d’aquest esforç confirma que ‘som en el bon camí’, per complir l’1,3% del dèficit aquest 2012.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any