La veu de Montserrat Figueras sona per darrera vegada a Santa Maria del Mar

  • Jordi Savall i la Capella Reial dediquen un emotiu homenatge a la soprano, que es va morir al novembre

VilaWeb
Redacció
30.01.2012 - 22:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic Jordi Savall ha retut un homenatge a la seva dona, la soprano Montserrat Figueras, que va morir el mes de novembre passat, amb un concert a l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona, en què la seva veu cantant ‘El Cant de la Sibil·la’ ha sonat enregistrada des d’un dels balcons on ella acostumava a cantar.

El concert ha estat interpretat per La Capella Reial de Catalunya –formació que van fundar junts. Savall confessa que el sent com l’últim concert’ de la cantant.

Entre d’altres cançons, s’ha pogut escoltar una versió en català de ‘El Cant de la Sibil·la’ amb la veu de Montserrat Figueras enregistrada acompanyada per la Capella Reial; ‘Adoramus te Domine’ per la Capella Reial de Catalunya o l’audició de l’enregistrament de la cançó popular catalana ‘La mare de Déu’, interpretada per Figueras i Hespèrion XX. També hi ha hagut parlaments entre les cançons de Carles Duarte, poeta i lingüística; Manuel Forcano, de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, o Jordi Savall.

Montserrat Figueras (Barcelona 1942-2011) va ser una de les més importants defensores del patrimoni musical català i cofundadora, amb Jordi Savall, dels conjunts La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XX i Le Concert des Nations. Va rebre l’any 2011 la Creu de Sant Jordi ‘per la seva valuosa contribució a la recuperació de la música antiga’, valorant el fet que ‘la seva exigència, sensibilitat i talent artístic li han fet merèixer el reconeixement internacional’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any