El ple de Palma s’omple per defensar la llengua

  • L'oposició volia que el govern rebutgés la reforma de la Llei de la Funció Pública, però el PP s'hi ha negat · Entitats i sindicats reivindiquen el català a les Illes

VilaWeb
Redacció
26.01.2012 - 13:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de persones han assistit al ple d’avui a Palma per defensar la llengua, en el marc de la campanya ‘A Mallorca, en català‘. El ple debatia avui una proposta dels partits de l’oposició perquè l’ajuntament es mostrés contrari a la reforma de la Llei de la Funció Pública (pdf), que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística. Durant el debat, entitats, sindicats i representants de la campanya ‘A Mallorca, en català’ han intervingut per defensar la llengua, i desenes de persones han omplert la sala amb cartells reivindicant el català.

El PP ha defensat el canvi de topònim de la ciutat imposat al novembre, quan va acordar la forma espanyola del nom, Palma de Mallorca. També ha defensat que els passats premis literaris Ciutat de Palma fossin per a obres en català i en castellà. Finalment, s’ha oposat a la proposta dels altres grups i ha donat suport a la reforma de la Llei de la Funció Pública.

La campanya ‘A Mallorca en català‘ va ser engegada al setembre per l’organització Endavant-OSAN i de retruc per tota l’esquerra independentista de Mallorca, arran de l’ofensiva contra la llengua per part de les institucions balears. Des d’aleshores han estat múltiples les accions en defensa del català; les últimes, les al·legacions contra la reforma de llei de la funció pública recollides per l’Obra Cultural Balear, o el boicot als premis Ciutat de Palma, que va ser tot un èxit i va evidenciar el rebuig del món literari a la política de Bauzá.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any