Coworking, o com treballar al segle XXI

  • Aquest nou model d'entendre la feina és cada cop més popular. La crisi ha fet augmentar l'èxit d'aquest sistema on compartir oficina és només la porta d'entrada a la col·laboració.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Treballar en una oficina de nou del matí a set del vespre ja no és l’única opció. En el context actual, s’està obrint un món de noves maneres d’entendre la feina i el coworking s’erigeix com a protagonista, irrompent amb força en el panorama professional.

Amb el temps, s’ha deixat enrere el que es coneixia com a “oficina compartida” per donar pas a un nou concepte. El coworking  es basa en la col·laboració i la cooperació entre professionals independents que lloguen una taula amb l’objectiu de realitzar la seva feina i acaben compartint no només espais comuns, com per exemple les sales de reunions i les cafeteries, sinó també coneixements, idees i, fins i tot, creant sinèrgies.

El coworking és una tendència a l’alça a Catalunya. Alguns locals van néixer pensats per acollir aquesta filosofia. D’altres, però, eren oficines d’una empresa que s’ha vist obligada a reduir la plantilla i, ara, en una segona vida, lloga els espais que han quedat buits a professionals freelance. Precisament a causa de la crisi econòmica cada cop són més els treballadors autònoms que han optat per muntar el seu propi negoci. No obstant,no  totes les professions s’adapten de la mateixa manera al coworking.

tags.jpg

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any