El cofundador de Yahoo!, Jerry Yang, deixa la companyia

VilaWeb
Redacció
18.01.2012 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jerry Yang ha deixat Yahoo!, la companyia d’internet que va fundar el 1995 amb David Filo. ‘M’ha arribat l’hora de perseguir uns altres interessos fora de Yahoo!’, comenta Yang en aquest comunicat.

Fa dues setmanes Yahoo! va nomenar Scott Thompson nou conseller delegat, amb l’encàrrec de recuperar l’èxit que tenia el portal la dècada de 1990.

 

La sortida del cap de Yahoo! sembla que té a veure amb les crítiques dels accionistes a la visió empresarial de Yang, contrari a grans acords d’inversió a l’empresa. Per això els analistes creuen que la decisió d’avui facilita el camí a una injecció més gran de capital privat o, fins i tot, a la presentació de possibles ofertes de compra del portal.

La sortida de Yang, de fet, podria formar part d’una reorganització més àmplia del consell de Yahoo!, per a evitar una lluita de poder al seu si. La companyia no explica quin serà el futur de Yang o el motiu específic del perquè havia plegat de cop i volta. El nou CEO, Scott Thompson, tampoc no n’ha ofert gaires pistes en un escrit dirigit als treballadors: ‘Estic molt agraït pel suport i la càlida benvinguda que Jerry m’ha ofert els primers dies al càrrec. El seu punt de vista i la seva perspectiva m’han ajudat a buscar en profunditat alguns dels elements clau de l’empresa i sobre com funciona’, hi diu.

Yang, que talla tots els vincles formals amb l’empresa amb la renúncia de tots els càrrecs, inclòs al consell d’administració, se l’ha qüestionat per la seva gestió personal dels afers de la companyia, especialment des d’una venda infructuosa a Microsoft el 2008.

Jerry Yang i David Filo mantenen una participació important de Yahoo!: el primer en té el 3,69% de les accions i el segon, el 6%.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any