Mas-Colell replica al New York Times

  • Envia una carta al director en la qual aclareix que el dèficit espanyol és causat per l'estat i no per les autonomies

VilaWeb
Redacció
11.01.2012 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia català, Andreu Mas-Colell, ha enviat una carta al director del New York Times titulada ‘The view from Barcelona’ en la qual recorda que l’adminstració de l’estat la principal responsable del dèficit espanyol. D’aquesta manera el conseller replica el reportatge que aquest mateix diari va publicar el passat mes de desembre culpant les comunitats autònomes del dèficit i en el qual posava com a prova del malbaratament la presó de Figueres, construïda però fora de servei.

El conseller explica que és el govern espanyol qui té la majoria de competències per regular la fiscalitat i la despesa i insisteix en què la solució del dèficit ha de ser coordinada entre les administracions. I remarca que és el govern català qui, des de fa un any, prioritza l’austeritat en la despesa pública. Nega que la responsabilitat sigui de les autonomies i explica que a Espanya no tothom ha acceptat el model descentralitzat que es va pactar en la Transició.

La carta de Mas-Colell arriba pocs dies després de l’entrevista publicada al Financial Times amb el ministre espanyol d’Economia, Luis de Guindos, en la qual deia avisava que el govern de rajoy controlaria per llei els pressupostos de les autonomies. El mateix diari va publicar un l’editorial del dia 6 de gener en qual avisava que el plantejament de més supervisió no s’ha de camuflar per fer servir una agenda antifederalista.

Per la seva banda, el Col·lectiu Emma ja va respondre les referències del New York Times i del Financial Times a la responsabilitat de les regions en la desviació del dèficit públic. En aquesta carta al Finacial Times, el col·lectiu respon l’entrevista al ministre De Guindos. I amb aquesta, van respondre el reportatge publicat al New York Times.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any