El govern espanyol intervindrà els pressupostos de les comunitats

  • Ho anuncia el ministre d'Economia en una entrevista al Financial Times · Montoro anunciarà avui noves mesures

VilaWeb
Redacció
05.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol aprovarà al març una nova llei que establirà ‘instruments de control estrictes sobre els pressupostos de les comunitats autònomes’ per revisar-ne el dèficit, segons que diu Luis de Guindos, ministre d’Economia i Competitivitat, en una entrevista del Financial Times. I hi precisa que tot pressupost necessitarà el permís de l’executiu espanyol. Per ell, a més, ‘les dificultats de liquiditat són ‘una oportunitat per a imposar dures condicions i mesures per a frenar els dèficits de les regions’.

De Guindos ha explicat al rotatiu anglès que el govern espanyol prepara una ‘agenda agressiva’ de mesures que confia que serveixin per augmentar la confiança dels mercats respecte Espanya.

En la mateixa entrevista De Guindos ha xifrat en 50.000 milions la quantitat que els bancs espanyols hauran de destinar a noves provisions relacionades amb els seus actius tòxics immobiliaris com a part d’una nova reforma del sector financer. Segons ha indicat, les entitats podran obtenir aquestsa quantitat a través dels seus propis beneficis i durant diversos exercicis. Així, ha assenyalat que és essencial que els bancs sanegin els seus balanços i s’ha mostrat partidari d’una nova ronda de fusions entre caixes d’estalvis.

Montoro anunciarà avui noves mesures per aprimar el sector el públic

Per una altra banda, el ministre espanyol d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, portarà aquest dijous al consell de ministres un informe amb noves mesures per aprimar el sector públic constistent en la reducció del nombre d’empreses i fundacions públiques. Aquesta serà la tercera fase. La segona es va executar en el darrer consell de ministres, amb una gran retallada i una apujada d’impostos.

Aquell mateix dia, fonts del govern espanyol ja van apuntar que la tercera onada afectaria les empreses i fundacions públiques, tot i que no se sap el nombre d’entitats que es veuran afectades.

 

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any