La PAHCS porta als jutjats l’actuació dels Mossos d’Esquadra

  • Acusa els policies de 'diverses agressions' en una denúncia presentada ahir al Jutjat d'Instrucció nº 4 de Sabadell

VilaWeb
Redacció
11.01.2012 - 17:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fets ocorreguts durant la cavalcada reivindicativa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) segueixen portant cua. Després de la condemna de l’actuació policial per part dels grups ES, ICV i CUP i de l’àmplia difussió de les imatges oferides per SIPSTV, ahir l’entitat va presentar la denúncia tal i com havia anunciat en un comunicat la setmana passada, a la qual ha pogut tenir accés Vilaweb Sabadell. S’hi incorporen els informes mèdics per les pressumptes agressions dels agents i 11 fotografies com a proves documentals.

Condemna de ES, ICV i CUP

Les reaccions d’alguns partits polítics de l’oposició al consistori no s’han fet esperar. L’Entesa va demanar una convocatòria de la Comissió de la Convivència i del Consell de Seguretat Local per tal que els responsables dels Mossos expliquessin els motius d’una actuació ‘tan desproporcionada’. Els entesistes afirmen en un comunicat que ‘un cop més es posa de manifest una pràctica policial violenta, fora de lloc i poc professional’ per part de la policia catalana ‘a l’hora de resoldre situacions no conflictives fins el punt que acaben sent-ho’, i defensen que les persones que participaven a la convocatòria de la PAHC actuaven de forma ‘pacífica i festiva’.

Per la seva banda, ICV ha registrat una pregunta al Parlament de Catalunya per tal que els responsables de la conselleria d’Interior expliquin els fets. Els ecosocialistes també han adreçat una pregunta a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell per tal de saber si la Policia Municipal va participar als fets i obtenir la informació de què disposi l’executiu local sobre les circumstàncies que van acompanyar el que qualifiquen com una actuació amb ‘contundència i violència i sense educació ni respecte cap a la ciutadania’, en referència als mètodes utilitzats pels agents, ‘empenyent i colpejant ciutadanes i ciutadans per dur a terme identificacions’, fent gestos ‘obsens en algunes fotografies’ i ‘tapant-se els números d’identificació’.

Finalment, la CUP ha fet públic un comunicat per ‘solidaritzar-se amb les persones agredides així com insistir en la necessitat de continuar organitzant-se al carrer per donar resposta a les retallades i a les injustícies socials que estem patint’. A l’hora també insta a l’Ajuntament a situar-se ‘al costat dels que estan sent les veritables víctimes de la crisi, és a dir les classes populars, i no al costat d’aquells que l’han provocat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any