La vaga d’usuaris del transport públic no té impacte

  • La campanya TMB51 protesta per l'augment de les tarifes

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Usuaris dels transports públics de Barcelona, aplegats en la iniciativa TMB51, han convocat per avui una vaga del transport públic, que al matí no ha tingut pas impacte en els mitjans de transport de la ciutat. Amb tot, a Twitter, l’etiqueta #tmb51 ha arribat a ser ‘trending topic’ estatal, i uns quants usuaris expliquen que han decidit d’anar a peu o en bicicleta, i deixar de banda el transport públic, per protestar contra l’augment de tarifes, vigent des del dia 1.

Segons TMB, a les nou del matí un vintena d’encaputxats han punxat una roda, han trencat el retrovisor i han pintat un autobús de la línia 22, a Gran de Gràcia amb Plaça Trilla. Des de TMB asseguren que l’incident és un fet aïllat i que no se n’ha registrat cap més fins ara. Transports Metropolitans de Barcelona també insisteixen, però, que a les 10 del matí d’aquest dimarts s’han comptabilitzat 3.000 validacions més que a la mateixa hora d’ahir.

No fer servir l transport públic

Segons el comunicat emès per la campanya, que recorda la vaga de tramvies de Barcelona del 1951, la idea és que en la convocatòria de vaga d’avui els ciutadans no facin servir el transport públic i que vagin a peu, amb bicicleta, amb moto o amb cotxe. Però es desentenen de tota proposta de boicot que pugui sorgir, ‘de possibles accions de cues multitudinàries o de sabotatge de les màquines expenedores’.

La vaga convocada per la iniciativa ciutadana TMB51 ha sorgit d’alguns usuaris del transport que des de les xarxes socials s’han organitzat per convocar aquesta vaga de consum.

La vaga volia seguir l’exemple de la vaga de tramvies del 1951, la gran mobilització dels barcelonins en plena postguerra per l’augment del preu del bitllet i pel greuge comparatiu del preu pel mateix servei a Madrid.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any