Els encausats de la Diada de Mallorca denuncien la persecució policíaca de l’independentisme

  • L'any passat van ser detinguts després que algú va cremar una bandera espanyola durant la manifestació

VilaWeb
Redacció
29.12.2011 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els quatre detinguts l’any passat arran dels incidents durant la Diada de Mallorca han comparegut avui per explicar la situació legal del seu cas i denunciar la persecució policíaca i política que pateix l’independentisme a les Illes. A més, han anunciat que demà participaran de nou en la manifestació de la Diada portant la pancarta de l’esquerra independentista.

Durant la manifestació de la Diada de Mallorca de l’any passat, algú va cremar una bandera espanyola, fet que va desencadenar enfrontaments entre la policia i diversos manifestants. Arran d’aquells incidents, van ser detinguts Guillem Colom, David Pujol, Sílvia Melero i Roberto Cruz, que són acusats d’ultratge a la bandera espanyola, un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions, i fan front a una petició de la fiscalia de nou anys de presó i 13.000 euros en indemnitzacions i multes.

Tot just el dia abans de la celebració de la Diada de Mallorca, han anunciat que tornarien a assistir a la manifestació de demà, que tornarien a encarregar-se de la seguretat de la marxa i que portarien la pancarta de l’esquerra independentista, per ‘ser visibles en tot moment’.

L’acte d’avui també ha servit per donar a conèixer la campanya de suport als encausats, que han negat des del primer moment les acusacions. La campanya inclou manifestos, com el de la Plataforma 31-D o el de l’esquerra independentista, xerrades, cartells, i bons d’ajut. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any