El PP, finalment, no ha acceptat retirar els noms franquistes del nomenclàtor

  • Ho havia negociat amb PSOE, BLOC i EUPV, però finalment s'han fet enrere, al.legant que el nom a Serrano Suñer ja li'l va dedicar un ajuntament democràtic, i que Herrero Tejedor és fill predilecte de la ciutat.

VilaWeb
Redacció
22.12.2011 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Castelló no s’acomplirà la Llei de la Memòria Històrica, al menys per ara. I és que el PP, que havia consensuat amb els altres tres grups municipals la retirada dels noms franquistes que queden als carrers de la ciutat, ara s’ha fet enrere, i ha decidir votar en contra de la proposta presentada en aquest sentit per PSOE, BLOC i EUPV. Les raons que aleguen per a aquesta marxa enrere és que el nom de Serrano Suñer lil’l va posar ja un ajuntament democràtic, el del PP de José Luís Gimeno, i que Fernando Herrero Tejedor és encara, a hores, d’ara, fill predilecte de la ciutat.

En aquest sentit, el portaveu municipal del BLOC, Enric Nomdedéu, ha declarat que “el BLOC-Compromís presenta al plenari d’avui una moció conjunta amb PSOE i EU per la retirada de nomenclàtor dels carrers Santos Vivancos – militar de la División Azul -, Pablo Martín Alonso -cap de la casa de Franco i Ministre de l’Exèrcit- i Blasco Vichares -falangista-, juntament amb la plaça de Ramón Serrano Súñer- falangista, Ministre d’Interior, d’Assumptes Exteriors i impulsor de la División Azul. El PP ha anunciat que s’oposarà, incomplint la Llei de Memòria Històrica i deixant clares les seues afinitats amb l’antic règim dictatorial”.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any