Guardiola: ‘La veu d’un poble és molt més forta que qualsevol tribunal’

  • L'entrenador del Barça es manifesta sobre la sentència contra l'estatut al documental de TV3 sobre Òmnium

VilaWeb
Redacció
21.12.2011 - 08:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’entrenador del Barça, Pep Guardiola, s’ha expressat amb més claredat que mai sobre l’atzucac polític en què va entrar Catalunya arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol. ‘Sempre he pensat que la veu d’un poble és molt més forta que qualsevol tribunal’, declara al documental sobre els cinquanta anys d’Òmnium que el programa Sense Ficció de TV3 va emetre ahir al vespre (vídeo sencer). Les declaracions de Guardiola van tenir un impacte immediat a la xarxa. A Twitter, el documental es comentà sota l’etiqueta #omnium50a.

 

Guardiola explica: ‘Mai no he entès que, quan el poble ha decidit de manera sobirana, sigui sobre l’estatut o sobre qualsevol altra cosa, només quatre persones puguin decidir si és vàlid o no; és una cosa que xoca. Per molt constitucional o inconstitucional que sigui, la veu d’un poble és superior a tota altra cosa. Això és la democràcia en la seva màxima expressió’.

També reivindica el dret de decidir: ‘La societat catalana és oberta, hi ha molta gent que voldria tenir el dret de decidir què vol el poble, molta gent que voldria decidir si volem continuar com fins ara. Per això és tan meravellosa la democràcia’.

I elogia el potencial cultural i artístic del país. ‘Sempre he pensat que els països són grans segons la cultura del país. Un país culturalment fort és un país que és viu, que té salut, que és sa.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any