Baldoví a Rajoy: ‘Volem netejar el nom del nostre país petit’

  • El diputat de Compromís-Equo recorda tots els casos de corrupció que han esquitxat el PP valencià i diu que no vota a favor de la investidura de Rajoy perquè ja sap 'com governa el PP amb majoria absoluta'

VilaWeb
Redacció
20.12.2011 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, s’ha estrenat a la tribuna del congrés espanyol recordant totes les polítiques dutes a terme pel PP al País Valencià durant els setze anys de majoria absoluta (discurs, en pdf).  La seva intervenció no ha agradat gaire a Canal 9, que titula ‘Rajoy defén la Comunitat Valenciana dels atacs de Baldoví’. Tampoc a la batllessa de València, Rita Barberà. Segons que ha explicat el mateix Baldoví a Twitter, en sortir del congrés, Barberà li ha dit ‘molt enutjada’ que no tenia vergonya d’haver ‘atacat així la Comunitat Valenciana’.

Baldoví, que ha començat parlant en català, ha criticat la negativa de la mesa al grup propi d’Amaiur, que els ‘condemna a un grup mixt més proper a la cabina dels germans Marx que no pas a un grup eficaç’. També ha volgut recordar que ‘no tots els polítics valencians són iguals’ i que ‘hi ha una altra manera de fer política’, i ha anunciat que treballarien per canviar la llei electoral. Una llei que fa que l’escó de Baldoví ‘hagi costat 125.000 vots i un del PP, 18.000’.

‘Ahir, quan l’escoltava’, ha dit a Rajoy, ‘no podia creure’l, perquè fa tot el contrari a la terra dels valencians’. Baldoví ha dit als diputats espanyols del PP que són els responsables directes ‘de carregar-se el sistema financer valencià’ i de fer del País Valencià ‘una comunitat morosa que enfonsa les seves empreses’. ‘Vostès han estat capaços de trobar 15 milions per finançar la Fórmula1 però no de trobar-ne 5 per evitar que cent investigadors vagin a l’atur’, li ha retret. En aquest sentit, ha recordat que Compromís-Equo no votaria a favor de la investidura de Rajoy: ‘Perquè ja sabem com governa el PP; amb setze anys al País Valencià, ja sabem quin és el resultat de les seves majories absolutes’. I ha recordat tots els casos de corrupció que han esquitxat el PP valencià, un dels quals va fer dimitir l’ex-president, que aquests dies seu a la banqueta dels acusats.

Baldoví ha criticat que el fet que la mesa no hagi donat grup propi a Amaiur ha deixat un grup mixt molt divers i amb disset diputats que es converteixen en un grup poc eficaç. ‘Els petits venim amb ganes de treballar i vostès ens ho posen difícil. Han emmordassar les veus de la diferència i les han reduït a tan sols cinc minuts’, que és el temps que ha tingut per intervenir Baldoví. 

També ha volgut recordar que no tots els polítics valencians són iguals: ‘Volem netejar el nom del nostre país petit. Hi ha polítics honestos que només volen treballar pels seus ciutadans. Volem que la gent sàpiga que hi ha una altra manera de fer política’.

Finalment, ha dit a Rajoy que com a nou president del govern espanyol mereixeria el respecte de Compromís-Equo però que farien tot el possible ‘perquè ni a Madrid ni a València no tornin a governar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any