La Generalitat abandona la mesa de negociació amb els funcionaris

  • Per la manifestació que hi ha hagut simultàniament a la presó Model · Els sindicats es mobilitzaran el 14 de desembre contra les retallades i exigeixen més concreció per a poder negociar

VilaWeb
Redacció
02.12.2011 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els representants de la Generalitat a la mesa general de negociació dels treballadors públics han abandonat aquest matí la tercera reunió de la negociació molestos per les protestes de funcionaris que hi havia simultàniament a la presó Model de Barcelona i que, segons han explicat, entorpeixen la negociació.

De fet, el mossos d’esquadra han carregat contra els funcionaris que es manifestaven davant de la presó model i hi ha hagut moments de tensió en el moment del canvi de torn de funcionaris. Els mossos han hagut de custiodiar l’entrada a la presó amb un fort dispositiu policíac. Al llarg del dia, han estat els treballadors del torn de nit els qui han hagut de fer-se càrrec del funcionament del centre per la protesta de la resta de funcionaris. Fonts del departament de Justícia han denunciat que aquesta situació impedeix el ‘funcionament normal’ de la presó, perquè els efectius de la nit són menys que els del torn de matí.

La secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, ha manifestat a la sortida de la reunió que les negociacions s’han trencat i que no hi ha nova data per cap nova reunió, tot i que no ha descartat que les negociacions es puguin reprendre la setmana que ve.

Els sindicats, per la seva banda, han criticat que la Generalitat tampo cno ha concretat prou les dades en aquesta reunió i han fet una nova crida a manifestar-se el dia 14 a la plaça Sant Jaume. Mentrestant, a la presó Model, més d’un centenar de funcionaris s’han manifestat a la porta de la presó, en protesta pels ajustaments anunciats per la Generalitat.

El govern preveu estalviar uns 860 milions d’euros amb divuit de les dinou mesures temporals i estructurals presentades en el nou pla d’ajust del sector públic de la Generalitat. La partida més elevada d’estalvi provindrà de la reducció de les pagues de Nadal i estiu del 2012, una mesura temporal que segons els càlculs del govern sumaran uns 306 milions d’euros d’estalvi. El govern no ha aportat cap dada quantificada sobre aquest punt, referent a la revisió de les plantilles ocupades per personal interí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any