El Sud del Tirol també diu ‘sí’ a la independència

  • Un 95% dels tirolesos del sud cridats a les urnes en referèndum enguany han votat que sí

VilaWeb
Redacció
28.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Sud del Tirol, que enguany ha celebrat cinc tongades de referèndums sobre la independència inspirant-se en l’experiència catalana, també diu sí a la independència. Ahir es van conèixer els resultats globals de tots cinc referèndums: un 95,24% dels tirolesos cridats a les urnes (5.111) van votar a favor de la independència d’aquest petit país, administrativament dins de l’estat italià des de la guerra mundial. Un 2,76% van votar que no, un 1,76% van fer-ho en blanc i hi hagué quatre vots nuls. La participació: 31,20%.

Segons una enquesta del 2007, el 54,6% dels sud-tirolesos serien partidaris d’abandonar Itàlia: el 33,4% ho faria com a estat independent i el 21,3% desitjaria la unió amb Àustria.

Els referèndums han estat organitzats pel partit independentista Llibertat Sud-tirolesa (STF) i alguns dels seus membre havien participat en les consultes del 13 de desembre de 2009 i del 12 de juny de 2010 com a observadors internacionals. A la web del referèndum s’hi poden veure fotografies i vídeos de les jornades de votació i dels parlaments dels organitzadors.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any