Iceta presentarà candidatura si és de consens

  • Ha explicat la seva visió de la renovació que necessita el PSC en una conferència aquest vespre a Barcelona

VilaWeb
Redacció
24.11.2011 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-primer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat que està disposat a liderar el partit si és capaç d’integrar els dirigents que ja s’han pronunciat en aquest sentit. Iceta ha pronunciat la conferència ‘Els reptes del 12è Congrés del PSC‘ per exposar la seva visió de la renovació que necessita el partit en el congrés que farà el desembre. En la detecció dels problemes del PSC, Iceta ha situat l’origen de la davallada el 2003, quan van accedir al govern de la Generalitat tot i un notori descens del vot respecte el 1999.

Iceta ha fet una crida a la unitat abans del congrés. Amb tot, no ha volgut desmerèixer la seva figura i capacitat per ocupar el principal càrrec del PSC. ‘Podria ser jo un bon primer secretari pel partit en aquests moments? Crec que sí’, ha sentenciat rotund. I ha detallat les seves virtuts: ‘La meva experiència política; la meva capacitat d’anàlisi, de treball en equip i de comunicació; el meu tarannà obert i integrador, la meva capacitat de sumar i de relligar sensibilitats; perquè puc oferir una dedicació exclusiva al partit i no he d’atendre cap altra obligació; perquè com a diputat al Parlament de Catalunya puc exercir tasques d’oposició i alternativa; perquè no em plantejo com a objectiu presentar-me a les eleccions primàries per esdevenir candidat socialista a la presidència de la Generalitat.’

Iceta també ha fet constant referència a la necessitat de ‘reconstruir el projecte socialista’. ‘Obrir el partit, modificar la participació interna i externa, millorar i replantejar les relacions amb el PSOE, o reclamar ara més que mai el federalisme a l’estat’, han marcat les línies principals del seu plantejament.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha estat l’únic dels socialistes que fins ara han presentat candidatura a liderar el PSC que no ha assistit. Tant Joan Ignasi Elena, exalcalde de Vilanova i la Geltrú, com Àngel Ros, alcalde de Lleida han acceptat la invitació.

A més, Iceta ha aconseguit aplegar a destacats socialistes de tots els sectors, diputats, dirigents de les federacions més potents del partit, líders de les corrents internes i històrics. Higini Clotas, Daniel Fernández, Raimon Obiols, Montserrat Tura, Jaume Collboni, Celestino Corbacho, Marina Geli, Pia Bosch, Isidre Molas, Joaquim Nadal, Joan Rangel, Isaias Taboas i Josep Maria Sala, s’han assegut a la fila zero de l’agrupació de l’Eixample de Barcelona junt als dirigents de les federacions més potents del PSC, Jordi Hereu i Carles Martí (Barcelona), Núria Marin (L’Hospitalet), Manuel Bustos (Sabadell) i Antoni Balmón (Cornellà).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any