ERC s’ofereix a CiU com a soci prioritari de govern

  • Junqueras demana a la federació que decideixi si vol pactar amb ells o amb el PP

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.11.2011 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha ofert novament la mà estesa a CiU i ha instat el govern català a decidir entre ells i el PP com a soci de futur. ‘Esperem que el govern triï Catalunya i no Espanya’, ha comentat Junqueras, que ha lamentat el preu que hauria de pagar el Principat per un pacte amb els populars després que el PP hagi aconseguit la majoria absoluta a les corts espanyoles.

Les condicions dels republicans per arribar a un gran acord amb la Generalitat són: ‘acabar les retallades en sanitat; recuperar la inversió en educació; defensar la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals i apostar pel concert econòmic’.

‘Sabem que CiU ha tendit a preferir el PP com a suport al Parlament’, ha lamentat Junqueras, abans d’afegir que si en aquesta ocasió la federació nacionalista opta per un pacte amb els populars ‘haurà posat per davant el seu compromís amb l’estat que el seu compromís amb Catalunya i amb els seus votants’.

El cap de llista de la coalició ERC-Rcat-CatalunyaSí, Alfred Bosch, ha expressat avui l’alegria pel resultat obtingut, mantenint els tres diputats que els republicans tenien fins ara al congrés espanyol. ‘Aquests tres diputats i més d’un 7% del suport de l’electorat és un resultat que ni el somiàvem quan vam començar’, ha declarat Bosch. ‘Entenem que les coses ens han anat molt bé’, ha dit, referint-se als sondatges que fa uns quants mesos, quan tot just era proclamat candidat d’ERC, no els atorgaven representació, o, si més no, un sol diputat. Però també s’ha confessat preocupat per l’escenari polític a Espanya, amb una majoria molt gran del PP que deixarà poc marge de maniobra als altres partits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any