L’alumnat de Sabadell també es fa sentir el #17N

  • Tensió a la seu local de CiU quan la marxa ha intentat entrar-hi a fer soroll amb xiulets i militants ho han intentat impedir i han fotografiat els manifestants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Andreas Nin
17.11.2011 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si ahir un centenar llarg d’alumnes de secundària dels instituts Pau Vila, Les Termes i Ribot i Serra ja es van manifestar a la plaça Sant Roc en contra de les retallades en educació, avui una manifestació convocada en suport a la jornada de vaga universitària i educativa a la que s’han sumat aquests i altres instituts ha aplegat 250 persones a la nostra ciutat. La marxa, que ha tallat la Gran Via fins a Serveis Territorials d’Ensenyament, ha tornat a la plaça de l’ajuntament des d’on finalment els estudiants s’han adreçat a la seu del partit de govern i impulsor de les retallades, CiU.

Un cop arribats a la seu del carrer Sant Quirze s’han viscut escenes de tensió quan dues persones que eren a l’interior del local han volgut impedir que es pugés al pis de dalt de la seu i han fotografiat a persones de la manifestació. Finalment, els manifestants han desistit en l’intent d’accedir al primer pis i han tornat a l’ajuntament on s’ha donat per acabada la mobilització i s’ha instat als sabadellencs “a assistir massivament a la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona”, que sortirà a les sis des de la plaça Universitat.

En el comunicat de la convocatòria sabadellenca, els convocants han assenyalat el Govern de la Generalitat com a “culpable de les privatitzacions massives” amb les quals opinen que “l’educació és únicament un mitjà per obtenir beneficis empresarials”. Hann criticat “la reducció de les beques en un 50%, la paralització de noves construccions de centres, l’existència de barracons, l l’atur del nombre de docents en plantilla tot i l’augment de 15000 de nous alumnes”. Contra aquestes i altres mancances que han difós davant del consistori, han proposat “un model educatiu públic, de qualitat, popular i en català, que garanteixi l’accés universal gratuït i que estigui lliure d’interessos empresarials”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any